Cilindersloten kopen? Goedkoop en Kwaliteit
Voor 15:00 uur besteld morgen in huis*

Cilindersloten

Een goede beveiliging begint met een kwalitatief cilinderslot die voldoet aan SKG** of SKG***. Deze laatste is tevens bestand tegen kerntrekken. Dit is de inbraakmethode die tegenwoordig vaak wordt gebruikt. Het is eenvoudig om je huidige cilindersloten zelf te vervangen voor een cilinder met SKG***. Wil je hier meer over weten? Klik hier.


Weergeven 1 t/m 21 van in totaal 92

Meest gestelde vragen

Wij willen jou graag helpen bij de keuze van een goede cilinder daarom hier de meest gestelde vragen van onze vorige 10 000 klanten.

 • Wat is een cilinder?

  Een cilinder is dat deel van het slot waar je de sleutel in stopt. Een cilinder is een deurslot wat je gebruikt om de deur op slot te draaien en de basis van je deurbeveiliging. Cilinders zijn er in verschillende soorten en maten.

 • Wat is het verschil tussen een SKG** en SKG*** cilinders?

  Het SKG keurmerk geeft de veiligheidsgraad aan van een cilinder. De veiligheidsgraad kan variëren tussen SKG*, SKG** of SKG***. Hierbij is de SKG*** het beste keurmerk waar een cilinderslot aan kan voldoen. Het verschil tussen een ** (2-sterren) en een *** (3-sterren) cilinder is de kerntrekbeveiliging. Wanneer je kiest voor *** weet je zeker dat inbrekers niet binnen zullen komen door middel de meest voorkomende methode van inbraak nl. “kerntrekken”.


 • Wat zegt het SKG keurmerk?

  In onze webshop verkopen wij uitsluitend cilindersloten met een SKG keurmerk ** en ***. SKG is een afkorting voor de Stichting Kwaliteit Gevelbouw, een instantie die zich onder andere bezighoudt met de certificering van sloten. De kwaliteit van een slot wordt aangegeven met sterren, waarbij SKG***  staat voor een uitstekend slot dat een inbraak tot wel 5 minuten kan vertragen. Dit betekent dat het slot op zichzelf al een goede barrière vormt tegen inbrekers. Nog beter is het om je SKG*** slot te combineren met een SKG*** veiligheidsschild. Natuurlijk kan je beide elementen eenvoudig en snel in onze webshop vinden en bestellen.

 • Wat is kerntrekbeveiliging 

  Kerntrekbeveiliging is beveiliging tegen het kerntrekken. Kerntrekbeveiliging zorgt voor een bescherming van de cilinder zodat de inbrekers niet de kern van de cilinder eruit kunnen trekken. Kerntrekbeveiliging kan op twee verschillende manieren, met kerntrekbeslag of met een kerntrek beveiligde cilinder.

 • Wat is de juiste cilindermaat

  Hoewel steeds meer woningen zijn voorzien van standaardformaat deuren, is het toch belangrijk om de juiste maat cilinder toe te passen. Voordat je je bestelling plaatst, is het daarom goed om de exacte maat op te meten. Wanneer je de lengte van de cilinder wilt meten, meet je vanuit het midden van het boutgat. Vanuit het boutgat naar links en naar rechts. Een voorbeeld is 30 mm aan de linkerzijde en 40 mm aan de rechterzijde.


 • Wat betekent gelijksluitend

  Gelijksluitend betekent dat je meerdere cilinders met dezelfde sleutel kan bedienen. Wanneer je een huis wilt beveiligen heb je waarschijnlijk meerdere toegangswegen tot het huis. Om geen gedoe te hebben met allemaal verschillende sleutels, is de oplossing “gelijksluitend” ideaal. Wanneer je bij ons een set van meerdere cilinders bestelt, is deze altijd gelijksluitend, behalve wanneer je aangeeft in de opmerkingen dat je dit niet wenst. Daarnaast heb je tevens de mogelijkheid om cilinders gelijksluitend bij te laten maken op een of meerdere cilinders die je al hebt.

 • Welk type cilinder kies je?

  Toplock.nl heeft een ruim assortiment aan cilinders, maar welke is nu het meest geschikt voor jou? In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een dubbel cilinder. Je kunt ook kiezen voor een combinatie, een knopcilinder: een cilinder met aan de buitenkant en een draaiknop aan de binnenkant. Dit wordt ook wel een knopcilinder genoemd en is een erg gebruiksvriendelijke keuze. Een halve cilinder is ideaal voor deuren die je alleen van binnenuit wilt afsluiten. Hierbij heb je buiten geen cilinder en dus praktisch en een stuk veiliger. 

 • Wat is een dubbele cilinder

  Bij een dubbele cilinder is aan beide kanten van de deur een sleutelgat aanwezig, zodat je hem van binnenuit én buitenaf kunt openen en sluiten.

 • Wat is een cilinder met een draaiknop/knopcilinder?

  Een cilinder kun je ook kopen met aan één zijde een draaiknop. Het voordeel hiervan is dat je aan die zijde geen sleutel meer nodig hebt om de deur te openen. Bij brand of paniek kan je het pand snel verlaten en hoef je niet eerst op zoek naar de sleutel. De brandweer raadt een knopcilinderslot vaak aan bij vluchtdeuren. Wanneer de knopcilinder duidelijk zichtbaar is vanaf de buitenkant omdat er een raam aanwezig is raden wij het gebruik van een knopcilinder af. Dat is juist inbraakgevoeliger.

 • Wat is een halve cilinder?

  Een halve cilinder is ideaal voor deuren die je alleen van binnenuit wilt afsluiten. Hierbij heb je buiten geen cilinder en dus praktisch en een stuk veiliger.

 • Wat zijn modulaire cilinders?

  Modulaire cilinders kunnen op een later moment, als je bijvoorbeeld bij een verhuizing andere maten cilinders nodig hebt, aangepast worden. De maten van de cilinders zijn op elk moment door de winkel/webshop waar je de cilinder hebt gekocht aan te passen. Alleen M&C cilinders beschikken over deze mogelijkheid.

 • Wat is de deurdikte

  De deurdikte is letterlijk de dikte van de deur. De deurdikte is belangrijk met het bepalen van de lengte van de cilinder.